Hozzávalók:
10 nagyobb burgonya, 1/2 liter aludttej, 14-15 evőkanál liszt, 2 tojásnyi zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só.
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd tormareszelőn lereszeljük. A leszerelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük, amelyben arányosan osztjuk el a keveréket. A megmaradt zsírban elkevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Egyes vidékeken pirított vöröshagymával is megszórják.
Hozzávalók:
6 nagyobb burgonya, 2 doboz kefir, 15 dkg liszt, olaj, só.
Elkészítés:
A burgonyát ugyanúgy lereszeljük, mint a hagyományos recept esetén, csak kefirrel keverjük össze a reszelt burgonyát. Majd szintén a lisztet és sót hozzáadva, jól elkeverjük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mint a palacsintát.
Ízlés szerint tejföllel, sajttal, sonkával fogyaszthatjuk!